18 October 2008

Sila Jangan tidur selepas subuh

Bila anda telah bangun untuk waktu subuh, saya menasihatkan anda untuk tidak tidur kembali kerana anda akan tergolong di kalangan orang-orang yang ''malang''.

Saya teringat akan kata-kata ustaz saya, Ustaz Muntalib '' Orang yang tidur kembali selepas subuh kurang murah rezekinya ''. Beliau benar sungguh dengan quote beliau ketika itu kerana, ketika post ini ditulis saya telah lewat 2 JAM 3 MINIT dari matlamat asal.. Dan sekarang ini masih terus mendefinisikan perkataan 'lambat' itu!.

P/s : tiada solat yang dikorban untuk artikel ini. :-)

5 comments:

Anonymous said...

haha.cam haram.so definasi lambat tu hanye diketahui oleh yg yg lambat tuan empunya diri sendiri..ahaha

Syafik said...

Maknanya lambat itu bukan subjektif. Ia telah didefinisikan. Hehe. ;)

susu dan biskut... said...

Haha~
Maca tau je sebab-sebab post ni???
ekeke...
u2, i macam tertarik la kat widget twitter u tu..
hee...
nak jugak lah?
boleh?
plagiarism ke ni ek?

retro said...

ustat muntalib? 2 ayah angakt ko ni barooom, kejut orang ngan taktik tepok kot*

Syafik said...

Reply :

Susu dan biskut : Haha. anda memang seorang yang tabah ketika itu. :) Widget twitter? nak ke? kene buat akaun dulu kat sini (http://twitter.com/) dan kemudian dapatkan widet tersebut di sini ( http://www.widgetbox.com/widget/twidget)

retro : Haha. Bukan ustaz kesayangan kita ke tu? Kalau tak kita tak jadi orang tau? :P

Post a Comment

Hantarkan maklum-balas anda kepada penulis. Maklum balas anda adalah perlu untuk :

1) Memastikan penulis tidak bercakap sorang-sorang.
2) Tahu siapa anda, dan melompat ke blog anda juga.
3) Membuatkan penulis terus tersenyum-perasan dan terus menulis.

Sekian. :)

Terima Kasih kerana membaca! :D