24 April 2009

Confession of a bookaholic




Anda tahu anda seorang "bookaholic" bila :


Oh please, not my book!
..Anda membawa sekurang-kurangnya sebuah buku ke mana sahaja untuk di baca. Keperluan buku adalah sama penting dengan telefon bimbit anda hingga jika hilang telefon pun tidak mengapa dan bukannya buku kesayangan anda.


Now or never..
..Anda tidak boleh meninggalkan kedai buku tanpa membeli sekurang-kurangnya sebuah buku. Jika anda tidak mampu membelinya, anda rela habiskan membacanya di situ juga.


Eh? Sama?..
..Membeli buku yang sama, hinggalah anda sedar."Oh, buku ini sama!". Anda terlalu suka akan buku itu hingga tidak sedar rupanya anda ada empat buah buku yang serupa.


Tiada maaf bagi mu..
..Rakan-rakan anda tidak mahu meminjam buku lagi kepada anda kerana dikhuatiri buku tersebut akan "pergi tidak kembali" atau penuh dengan contengan pada "quote" dengan pen highlighter yang anda taksub untuk mengetahui maksudnya.


Oh.. please... Yada.. yada..
..Pada satu tahap anda sangat - sangat mahukan buku yang ini sehingga anda rela meminjam wang rakan anda ketika di Pesta Buku kerana anda telah menghabiskan RM2++ untuk semua buku-buku yang telah dijumpai sebelum itu.


Again? Shall we?
.. Mengulang semula aktiviti anda di atas dengan gembira. Kerana anda memang bookaholic!


P.S : Calling all the bookaholics out there, lets visit KL Bookfair 2009 . We all know you are hungry for more(books)!.  ;D

9 comments:

atyrah said...

sangat2 nak pergi. tapi ada final exam. huhu.. tak sempat..

.ayarusinah. said...

nak pergi~
tp jauhnya.huhuhu
sedey~

nooreena said...

Alangkah bagusnya jika saya tiada kerja masa ini! *nangis*

Reds said...

ada skit mcm diriku...huhu...mari membaca

Syafik said...

@atyrah : Pergilah. Rugi tak pergi. Sekali setahun. 26 april last. pasti sempat. :)

@ayarusinah : Takpa. Tahun depan ada lagi. Tapi kena tempah tiket flight dari Labuan awal2. :D

azaHmaeL said...

ahhh aku tanak title ituuu

Syafik said...

@nooreena : Tak apa. Tahun depan ada lagi~. Tapi, taknak ambil cuti ke? Setahun sekali tu.

@ Reds :Mari2. Jangan lupa ke Book Fair, hujung minggu ini hari terakhir.

@azaHmaeL : xboleh2, kena pakai juga title. Lagi2 la kalau budak medic. :D

Melancholic Fool said...

apakan daya... aku takde rezeki nak pegi...

tapi aku sgt nak pegi...
aku sgt sedih bacablog ni... rase melepas...

Syafik said...

@Melancholic fool : Takpa, tahun depan ada lagi. InysaAllah. :D. Lagipun kau kan dekat dengan KL.

Post a Comment

Hantarkan maklum-balas anda kepada penulis. Maklum balas anda adalah perlu untuk :

1) Memastikan penulis tidak bercakap sorang-sorang.
2) Tahu siapa anda, dan melompat ke blog anda juga.
3) Membuatkan penulis terus tersenyum-perasan dan terus menulis.

Sekian. :)

Terima Kasih kerana membaca! :D