14 April 2009

Ong! Ong!



Murid 1 : Cikgu, cikgu.. Hari ni balik jam berapa?


Cikgu : Jam 6  nanti baru boleh balik.


Murid 2 : Lamanya cikgu! Boring la macam ni...


(Murid 3 datang berlari-lari)


Murid 3 : Cikgu! Cikgu! Jom pergi tangkap katak!


Cikgu : Ehhh?? Katak? Dekat mana?


Destinasi : Longkang belakang sekolah

Siapa kata budak perempuan geli katak?

Oh, tolong jangan cium katak tu ya murid-murid. Takkannya dia bertukar jadi putera raja!

"Aku nak katak!"

"Kita mesti cari berudu lagi banyak dari cikgu punya" 
(Hehe.. tak dapat la korang. Cikgu dah collect semua katak yang ada.)

Hai.. nasib kau la katak.. 

Seeing them being so happy with those froggy-thingy. Remind me of myself, my childhood and how I love to be like those kids.. again. :)

Oh, lets catch some frog again sometime. Shall we? Haha. 


P.S: No frog were harmed "on purpose" during this photo shot. :)

18 comments:

rainingheaven said...

ade cikgu ni... murid2 ajak gi tangkap katak

szetooweiwen said...

chomelnya. best ada cikgu macam syafiq :)

Syafik said...

@rainingheaven : Hehe. Bukan selalu pun~ Best woo. :D

@szetooweiwen : Haha. Szetoo, in future. Biar saya ajar anak u di sekolah nanti. Boleh saya ajar cara katak juga. ;)

azaHmaeL said...

kang aku buat serangan mengejut time proses menangkap katak kat sekolah tu atas alasan "cigku ajak murid2 tangkap katak". adik adikk sila basuh tangan selepas menangkap katak yeee. tolong ciumkan katak itu utk akak agar katak itu bertukar wajah menjadi putera raja yg sangat hensem dan baik hehehe :P

Syafik said...

@azaHmaeL : Cium katak? Oh tidak! Sungguh ia takkan bertukar menjadi Putera Raja yang kacak dna hensem.

aimi said...

wah..bestnye la klu dpt ckgu mcm nie...
sporting btol la...

x la tension sgt..^_^..

neway, hepy teacher day utk sebln lagi akan dtg..hehe

waheda said...

cekgu pon join tangkat katak???

hikhikhik..

naseb baek cikgu sains, ader laa gak kaitan..

kalo cekgu math, tangkap katak sempena aper??

mangira bape ekor katak sumernyer??

hahaha

neway, memg sweet sgt u n ur student..

nurul khairunie said...

baiknye cikgu ni.
hehe.

Syafik said...

aimi : Terima Kasih. Eh, kami baru habis minggu lepas. :D

Waheda : Mari cikgu betulkan. "Tangkap" la. Bukan tangkat. Hehe. Kalo math, mari mengira jumlah katak di dalam longkang.

Nurul khairunie : :)

Faiz Faiza said...

ong ong!

teringat menangguk ikan tapi dapat berudu suatu zaman dulu

==+ReNi3+== said...

Seronoknyer tangkap katak..nak main jugak..dh lamer x main dh..huhu..

Syafik said...

@faiz faiza : Untung menangguk ikan dapat berudu, dari menangguk ikan dapat biawak!. :)

Syafik said...

@Renie : Eh? Kan dulu parit depan sekolah kita pun ada banyak? :D

Fikree said...

oi! berbakteria la anak2 org tu. haha.

Syafik said...

Hehe. Eceh.. ala, bukan kau pun lebih kurang mcm tu ke dulu? parit depan sekolah agama tu? bukan takat berudu. Sepat, haruan, keli, semua kau tangkap. :D

Melancholic Fool said...

ko suh anak murid ko tangkap katak...
shocking... not surprising la parjo...
aku nak jadik cikgu cam ko la... hahaha

Syafik said...

@Melancholic : Shocking yet not suprising? Wah, ini misterius. Haha. Boleh, time english pun boleh pakai. "Listen pupils, today we gonna catch a frog!" :D

dya ilham said...

like it =)

Post a Comment

Hantarkan maklum-balas anda kepada penulis. Maklum balas anda adalah perlu untuk :

1) Memastikan penulis tidak bercakap sorang-sorang.
2) Tahu siapa anda, dan melompat ke blog anda juga.
3) Membuatkan penulis terus tersenyum-perasan dan terus menulis.

Sekian. :)

Terima Kasih kerana membaca! :D