08 May 2009

Berakhirnya Agenda Zionisme

 

Ahli Panel :


Dr Azzam Al -Tamimi
Aktivis politik dan ahli akademik Palestin yang kini merupakan warga British. Pengarah Institut Pemikiran Islam di London dan sering mucul di Al-Jazeera dan stesen-stesen televisyen Arab dan Inggeris yang lain untuk memberi pandangan Penyumbang kepada artikel "The Guardian" dan merupakan penulis buku 'Rashid Ghannouchi, Democrat within Islamism' dan ' Hamas : A History from Within' iaitu berkenaan isu politik di Palestin dan timur tengah.Aktif sebagai Ahli Persatuan Muslim British dan gabungan " Stop The War"Dr. Mohsen Salleh
Pengarah Al -Zytouna Centre of Studies and Consultations di Beirut, Lubnan sejak 2004. Seorang Professor Sejarah Kontemporari dan Arab Moden. Bidang kepakaran dalam kajian Palestin. Bekas Pensyarah Jabatan Sejarah dan Tamadun UIAM (1994-2004). Menerima Anugerah Bait-Al-Maqdis untuk Ilmuwan Muslim Muda oleh Islamic Research Academy, UK. Telah menulis 10 buah buku serta editor laporan tahunan 'Palestinian Strategic Report' dan akhbar electronik "Palestine Today" sebanyak lebih 1400 isu. Aktif membentang kertas kerja, syarahan dan ulasan kepada media antarabangsaan berkenaan isu - isu Palestin.Dr. Roslan Bin Mohd Nor
Lulusan bidang kajian Jurusalem-Islam. Mendapat Ijazah kedoktoran di Scotland, banyak melakukan kajian kepentingan Jerusalam terhadap Islam serta rujukan Al-Quran dan As-Sunnah kepada Jerusalem. Telah menerbit beberapa artikel akademik sepeti 'Jerusalam -Islam' dan Mi'raj' di dalam jurnalkajian Jurusalem -Islam Scotland dan Jerusalem-Islam di bawah pemerintahan Islam' di dalam Jurnal Al-Tamaddun Malaysia. Kini bertugas sebagai Pensyarah Kanan di Univeristi Malaya (UM).

The Calling
Calling All the Brother and Sister, Muslim and Non-Muslim. Attend this Once-in-a-lifetime convention  about  the truth about Palestine and the reveal of zionisme agenda to the world. Show the World our solidarity against zionisme! 

More info : Click Here 


4 comments:

Melancholic Fool said...

lambat aku dapat tau... da 10 aribulan da...

mmg tak terpilih la aku... isk...

Syafik said...

@azhar : Aku juga begitu, rupanya kolej kita hantar rombongan satu bas ke PWTC. Beruntungnya. Kalau bukan kerana karnival sukan, mungkin aku dah "join-venture" Sekali. :)

Takpe la. Lain kali kita pergi ya Azhar? IA!

Nurul Hidayah Isnin said...

Saya pegi konvensyen 2!!
Besttt..siap kena interview dgn media PEMBINA..
x pe la..
ade rezeki len kali pegi la ye...

Syafik said...

@Nurul Hidayah Isnin : wah! Bagusnya! Share with us on your blog.:D

Post a Comment

Hantarkan maklum-balas anda kepada penulis. Maklum balas anda adalah perlu untuk :

1) Memastikan penulis tidak bercakap sorang-sorang.
2) Tahu siapa anda, dan melompat ke blog anda juga.
3) Membuatkan penulis terus tersenyum-perasan dan terus menulis.

Sekian. :)

Terima Kasih kerana membaca! :D